studeren schooljaar studiejaar

5 tips voor eerstejaarsstudenten

Beginnen met studeren is een leuke, maar spannende stap. Begin jij volgend schooljaar met studeren? We delen de beste tips om het meeste uit je eerste studiejaar te halen!

Wees georganiseerd en bewust van deadlines

Gebruik een kalender, of dat nu een app of een papieren agenda is, en noteer al je deadlines, tentamens, hoorcolleges en werkgroepen. Er zal tijdens je studententijd veel op je af komen, en hoe eerder je een routine vindt die bij je past, hoe beter.

Pleeg NOOIT plagiaat

Plagiaat plegen wordt erg serieus genomen op hogescholen en universiteiten. Kopieer en plak dus nooit zomaar van een andere bron. Gebruik in plaats daarvan voldoende verschillende bronnen en weet hoe je je bronnen op de juiste manier citeert. Voor het noteren van je bronnen in de officiële APA-stijl heb je overigens deze handige generator.

Maak altijd een back-up van je bestanden

Er is niets erger dan dat je laptop kapotgaat tijdens het afronden van een niet-opgeslagen essay, maak dus altijd een back-up!

Neem actief deel aan activiteiten die de hogeschool of universiteit organiseert

Of het nu gaat om een gastcollege of een extra voorlichting, deze activiteiten zijn een goede manier om je klasgenoten en docenten beter te leren kennen. Daarnaast is het ook een kans om nieuwe dingen te leren.

Maak gebruik van de middelen die je school aanbiedt

De meeste hogescholen en universiteiten hebben meer te bieden dan je misschien denkt; en maak daar gerust gebruik van. Zo kun je bijvoorbeeld gratis naar de bibliotheek, gratis wetenschappelijke journals lezen en kun je advies krijgen van je studieloopbaanbegeleider.

Tekst: Aimée Kniese

Zo overleef je online lessen
Zo gebruik je de Feynman-techniek om sneller te leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigatie
Sluit

Mijn winkelwagen

Sluit

Wishlist

Recently Viewed

Close

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te garanderen en voor andere doeleinden die worden beschreven in onze privacybeleid.

Already got an account?

Sluit

Categorieën