studeren omgeving afleiding muziek

Zo kies je de beste muziek; tips voor muziek tijdens het leren

Er wordt gezegd dat het om te studeren noodzakelijk is om een ​​rustige omgeving te hebben, zonder enige afleiding. Misschien werkt dit voor jou. Voor sommigen kan studeren in een rustige omgeving juist averechts werken. Deze ‘stille omgeving’ kan ervoor zorgen dat je tegen de verveling moet vechten en bezwijkt onder de verleiding van slapen aan je bureau! Daarom kan het belang van het kiezen van de juiste muziek om te studeren niet worden onderschat.


Hoewel sommige onderzoeken zeggen dat naar muziek luisteren tijdens het studeren niet goed is, is het voor veel mensen van belang. Het kan namelijk kalmerend werken, wat kan leiden tot productief studeren. Muziek kan ook helpen om je humeur te verbeteren en je te motiveren om langer te studeren. De echte uitdaging is om de juiste muziek te selecteren om te studeren. Het verkeerde type studiemuziek kan je afleiden van je werk. Dus vandaag geven we tips en ideeën over hoe je de beste studiemuziek kunt uitkiezen.

Negen tips

  1. Klassieke muziek is vredig en harmonieus, waardoor het een van de beste opties is om naar te luisteren tijdens het studeren.
  2. Volgens onderzoeken verbetert muziek van Mozart mentale prestaties. Dit wordt ook wel het Mozart Effect genoemd.
  3. Luister tijdens het studeren naar ambient instrumentale muziek. Dit soort muziek is moderner dan klassiek maar heeft hetzelfde effect.
  4. Luister tijdens het studeren naar natuurgeluiden zoals regen, golven, oerwouden of dieren. Hoewel dit niet echt muziek is, is het wel ontspannend en voelt het alsof je in een andere wereld bent.
  5. Je bent aan het studeren, niet op een feest! Luister naar je studiemuziek op een gematigd volume. Hoe lager hoe beter. Hoe luider het is, hoe meer het je zal afleiden. Je belangrijkste doel is om te studeren, dus houd de muziek op de achtergrond.
  6. Maak van tevoren een afspeellijst met al je favoriete nummers om te voorkomen dat je elke 5 minuten naar nieuwe nummers moet zoeken. Dit bespaart tijd, stelt je in staat om te plannen hoe lang je studiesessie zal duren en verbetert je concentratieniveau tijdens het studeren.
  7. Luister tijdens het studeren niet naar muziek op de radio of een podcast. De dialoog van de presentatoren en advertenties werken afleidend.
  8. Maak afspeellijsten die 40 tot 50 minuten duren. Wanneer de afspeellijst is afgelopen, werkt dit als een herinnering om een ​​korte pauze te nemen tijdens het studeren.
  9. Luister naar muziek voordat je naar bed gaat of voor een tentamen. Hierdoor voel je je ontspannen en kom je in de juiste gemoedstoestand.

Hoewel het belangrijk is om de beste muziek te kiezen om naar te luisteren tijdens het studeren, moet je voorkomen dat je uren besteedt aan het selecteren van de liedjes. Het gaat er uiteindelijk niet om dat je de beste muziek ter wereld kiest, maar dat het studeren productief is

Hoe ga je de vergeetcurve tegen?
Alles wat je wilt weten over het gebruik van flashcards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn Wagen
Verlanglijst
Dichtbij Recent bekeken
Categorieën