uitleggen studietip begrijpen ingewikkeld
Blog

Sneller leren met de Feynman-techniek

Er is een citaat dat vaak wordt toegeschreven aan Albert Einstein. Deze luidt: ‘Als je het niet eenvoudig kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg.’ Of Einstein dit nu heeft gezegd of niet, het is nog steeds een goede observatie. Het is ook een behoorlijk goede studietip wanneer je deze omkeert. Als je iets goed wilt begrijpen, probeer het dan eenvoudig uit te leggen. Door te proberen een concept in eenvoudige bewoordingen uit te leggen, zul je snel zien of je een concept goed begrijpt. Je weet ook onmiddellijk welke onderdelen je nog lastig vindt. Dit zijn de gebieden waar je vastloopt of die je uiteindelijk te ingewikkeld uitlegt.

VERDER LEZEN ➞
leeromgeving studenten gemotiveerd betrokken
Blog

Hoe beïnvloedt je omgeving de manier waarop je studeert?

Uit onderzoek is gebleken dat de leeromgeving een cruciale rol kan spelen bij het succes van studenten. Verschillende factoren kunnen het leervermogen beïnvloeden, waaronder zitgelegenheid, licht, geluid en zelfs kleur. Van studenten die in een positieve leeromgeving studeren, is aangetoond dat ze meer gemotiveerd en betrokken zijn, en een hoger leervermogen hebben. Deze vijf dingen in je omgeving kunnen het studeren beïnvloeden.

VERDER LEZEN ➞
concentratie afleiding leren presteren
Blog

Tips om je concentratie te verbeteren

Geconcentreerd blijven kan sowieso moeilijk zijn, maar het is een nog grotere uitdaging als afleiding voortdurend op de luur ligt. In de altijd verbonden wereld van vandaag de dag zijn afleidingen slechts een klik verwijderd. Instagram, Facebook, TikTok, Snapchat en ga maar even zo door. Het vermogen om je te concentreren op iets in je omgeving en je mentale inspanning daarop te richten, is van cruciaal belang om nieuwe dingen te leren, doelen te bereiken en goed te presteren in een breed scala aan situaties. We vertellen je hoe je je concentratie gemakkelijk kunt verbeteren!

VERDER LEZEN ➞
aantekeningen informatie kernbegrippen gefocust
Blog

Vier manieren om aantekeningen te maken

Het maken van aantekeningen is ontzettend belangrijk voor studenten. Er zijn verschillende redenen voor, maar we willen hier alleen de belangrijkste benadrukken: door aantekeningen te maken, kun je informatie herinneren die anders verloren zou gaan. Maar op de juiste manier aantekeningen maken is niet zo eenvoudig als het klinkt. Het gaat niet alleen om het opschrijven van alles wat je hoort. Bij het maken van aantekeningen gaat het erom kernbegrippen zo nauwkeurig mogelijk in eigen woorden samen te vatten. Een ding dat de meeste succesvolle studenten gemeen hebben, is dat ze een specifieke methode voor het maken van notities gebruiken. Een notitiemethode helpt je om je voor te bereiden op de les en om de belangrijkste concepten na de les te bespreken. Het helpt je om tijdens het college gefocust te blijven, op te letten en actief mee te doen. Het zal je helpen om je aantekeningen goed te ordenen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je het overzicht verliest als je er weer op terugkomt om je voor te bereiden op een examen. In deze blog geven we een overzicht van vier methoden voor het maken van aantekeningen.

VERDER LEZEN ➞
meeschrijven aantekeningen studeren werken
Blog

Een samenvatting maken: zo doe je dat

We zijn er waarschijnlijk allemaal geweest – in een klaslokaal waar de leraar aan het woord is en studenten, jij inbegrepen, druk bezig zijn met meeschrijven. Niet elk woord dat de leraar zegt, is belangrijk, dus luister je naar de belangrijkste stukken en schrijf je ze op een georganiseerde manier op. Je weet dat je deze aantekeningen later zult gebruiken om te studeren voor een toets of om aan een project te werken.

VERDER LEZEN ➞
voordelen schrijven papier technologie
Blog

De voordelen van schrijven op papier

Waarom zouden we in een wereld gedreven door technologie en een tijd waarin er voor bijna alles een app is, nog steeds de moeite nemen om dingen op papier te schrijven? Maar waarom gebruiken sommige IT-experts die de technologie ontwikkelen die we gebruiken nog steeds een opschrijfboekje? Misschien is het geen toeval dat veel succesvolle mensen regelmatig op papier schrijven, ondanks de verschillende digitale alternatieven die voor hen beschikbaar zijn.

VERDER LEZEN ➞
fabels feiten papier milieu
Blog

Feiten en fabels over papier

Over papier is veel te doen. Je hebt vast weleens gehoord ‘Daar worden bomen voor gekapt,’ als je papier gebruikt. Of je ziet ‘Denk aan het milieu voordat u deze e-mail print’ onderaan een e-mail staan. Maar: papier is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je misschien denkt. In deze blog ontkrachten we fabels over papier en vertellen we je hoe het echt zit.

VERDER LEZEN ➞
Mijn Wagen
Verlanglijst
Dichtbij Recent bekeken
Categorieën